Платформа X, раніше відома як Twitter, подала судовий позов проти Центру протидії цифровій ненависті через активну діяльність, спрямовану на перешкоджання свободі вираження поглядів. Про це пише The New York Times.

Відповідний позов поданий до федерального суду Північного округу Каліфорнії.

X Corp., материнська компанія соціальної мережі, 20 липня надіслала листа до цієї некомерційної організації. В ньому вона звинувачувала організацію в «низці тривожних і безпідставних заяв, які, як видається, розраховані на те, щоб завдати шкоди Twitter загалом і його цифровому рекламному бізнесу зокрема». Вже тоді компанія погрожувала Центру судом.

У листі цитується дослідження, опубліковане Центром протидії цифровій ненависті в червні. В ньому вивчається мова ненависті в Twitter, який Ілон Маск перейменував на X.com.

Дослідження складалося з восьми статей. Одна з них показала, що Twitter не вжив жодних заходів проти 99% зі 100 акаунтів Twitter Blue, які, за даними центру, поширювали у твітах ненависть. У листі дослідження названо «неправдивим, таким, що вводить в оману, або і тим, і іншим разом». Також у ньому зазначено, що організація використовувала неналежну методологію.

З-поміж іншого, в листі було вказано, що центр фінансується конкурентами Twitter або іноземними урядами «на підтримку прихованого порядку денного».

«Дії Ілона Маска є зухвалою спробою змусити замовкнути чесну критику і незалежні дослідження», – сказав у відповідь на це виконавчий директор Центру Імран Ахмед.

Він також переконаний, що Ілон Маск хотів зупинити хвилю негативних історій і відновити свої відносини з рекламодавцями. Крім цього, він підкреслив, що Центр не приймає жодного фінансування від технологічних компаній, урядів або їхніх афілійованих осіб.

Раніше Ілон Маск заявив, що грошовий потік Twitter залишається негативним через майже 50% падіння доходів від реклами та велике боргове навантаження. Він зауважив, що Twitter не побачив збільшення доходів від реклами, яке очікувалося в червні. Але додав, що липень є трохи більш обіцяючим.