Грошовий потік Twitter залишається негативним через майже 50% падіння доходів від реклами та велике боргове навантаження. Про це заявив мільярдер Ілон Маск, не виправдавши своїх березневих очікувань, що соцмережа може вийти на позитивний грошовий потік до червня, пише Reuters.

«Потрібно досягти позитивного грошового потоку, перш ніж ми зможемо дозволити собі розкіш зробити щось інше», – написав він у своєму твіті, відповідаючи на пропозиції щодо рекапіталізації.

В іншому твіті Ілон Маск зазначив, що Twitter не побачив збільшення доходів від реклами, яке очікувалося в червні. Але додав, що липень є трохи більш обіцяючим. За його словам, Twitter Spaces також поки що не приносить доходу та є «повністю витратним».

Це ще одна ознака того, що агресивних заходів зі скорочення витрат, які Ілон Маск вживає з моменту придбання Twitter у жовтні, недостатньо для того, щоб вивести соцмережу на позитивний грошовий потік. Це також свідчить про те, що дохід від реклами в Twitter, можливо, не відновився так швидко, як припускав мільярдер у квітневому інтерв’ю BBC.

Нагадаємо, що Twitter почав платити авторам частку доходу, отриманого від реклами, що показується у відповідях на їхні пости. Приєднатися до програми можуть користувачі, які підписані на Twitter Blue і мають понад 5 млн показів твітів щомісяця протягом останніх 3 місяців.