«Нова пошта» створила онлайн-платформу NovaTech для залучення партнерів до розробки інноваційних продуктів та сервісів разом зі своїм R&D підрозділом. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Ознайомитися з її роботою та залишити пропозицію про співпрацю можна на сторінці novaposhta.ua/novatech. У компанії зазначають, що платформа та спільна робота сприятимуть нетворкінгу підприємців-новаторів й появі нових продуктів на українському ринку.

«Ми ставимо людину та технології в центр інноваційної екосистеми Нової пошти. Працюючи пліч-о-пліч з класними креативними людьми, сподіваємось синтезувати технологічні рішення для створення найкращого досвіду клієнтів. Використання зовнішніх ідей, обмін інноваціями через партнерство та поєднання нових рішень дасть можливість отримати більше всім учасникам», – заявив керівник центру R&D «Нової пошти» Євгеній Хоменко.

Зараз команда розробників шукає партнерів у таких напрямках:

  • роботизація, сортування та обслуговування клієнтів;
  • штучний інтелект в обслуговуванні;
  • комп’ютерне бачення;
  • пакування нового покоління, зокрема циклічне та ізотермічне;
  • нові сервіси у відділенні;
  • електричний та інший альтернативний транспорт для доставки посилок.

Спеціально для роботи над новими продуктами «Нова пошта» організувала офлайн студію NovaTech. Це відкритий інноваційний простір із коворкінгом, лабораторією, шоурумом та надсучасним відділенням. Також тут є експозиція інновацій компанії, де можна побачити роботизований поштомат, перший безпілотник компанії, роборуку та тестовий електромобіль. Площа студії – майже 900 м2, вона розташована на першому поверсі ТЦ «Атмосфера».

«NovaTech вже почала співпрацю з партнерами, такими як компанія з розробки та виробництва роботів Deus Robotics, виробник обладнання для автоматизації виробництва Konsort, розробник софту для автоматизації логістики UIS, виробник електронних рішень для автоматизації «Дискові системи» та інші. І вже тестує на практиці перші результати», – додали в компанії.

Раніше повідомлялося, що «Нова пошта» за 6 місяців 2023 року доставила 170 млн відправлень, що на 9% більше порівняно з аналогічним періодом 2021 року.