«Нова пошта» за 6 місяців 2023 року доставила 170 млн відправлень, що на 9% більше порівняно з аналогічним періодом 2021 року. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«За перше півріччя Нова пошта доставила 4,2 млн міжнародних посилок. Українці частіше, ніж до повномасштабної війни, користувались NP Shopping – сервісом купівлі на міжнародних сайтах: кількість таких посилок зросла на 34% у порівнянні з тим самим періодом 2021. Найбільш популярними країнами, з яких українці замовляли покупки, залишаються Китай та США, а улюбленими закордонними магазинами українців – Aliexpress, Амазон, 6pm, iHerb, ebay», – йдеться в повідомленні «Нової пошти».

Доставляти посилки швидше допомагає власна компанія Supernova Airlines. Після початку польотів у травні цього року в партнерстві з латвійською RAF-Avia, авіакомпанія здійснила 14 рейсів та доставила 250 тис. міжнародних відправлень.

В першому півріччі компанія продовжила інвестувати в розвиток інфраструктури в Україні та збільшила кількість відділень різного типу на 935 одиниць.

«Найбільший акцент у розвитку мережі  зроблений на збільшення кількості точок приймання та видачі посилок у партнерстві з місцевим та мережевим бізнесом, а також поштоматів. Загальна кількість відділень перевищує 10 000, а поштоматів – 14 000. Наразі мережа поштоматів «Нової пошти» – друга за розміром у Європі», – зазначили в «Новій пошті».

Активно розвивається мережа й на прифронтових та звільнених територіях – зараз на деокупованій території Донецької, Харківської та Херсонської областей працює 388 відділень.

Крім цього, компанія продовжує міжнародну експансію. У березні-червні цього року вона  вийшла на ринок 4 країн та відкрила 21 відділення у Литві, Чехії, Румунії, Німеччині та Польщі.

Так, у Польщі працює 32 відділення Nova Post та 2 сортувальних термінали. Кількість доставлених відправлень між Україною та Польщею за 6 місяців – 450 тис. Послугами вже скористались 250 тис. фізичних осіб та 1800 представників бізнесу.

З-поміж іншого, з початку року 12,6 тис. українців та 1450 благодійних фондів скористалися безкоштовною доставкою у межах Гуманітарної пошти й за кошти компанії відправили посилки військовим, а також цивільним, які зіткнулися зі складними життєвими обставинами.

«В цілому за півроку «Нова пошта» доставила 13,6 тис. тонн гуманітарних вантажів на прифронтову територію. А загальна сума допомоги компанії з початку повномасштабного вторгнення перевищила 807 млн грн., з них 419 млн грн. інвестовано у 2023 році», – підкреслили в компанії.

Раніше співвласник компанії В’ячеслав Климов заявив, що рівень капіталізації «Нова пошта» / Nova Post попри війну перевищує $1 млрд. При цьому він зауважив, що НП не відмовляється від планів збільшити рівень капіталізації до $3-5 млрд.