Медіа-студія Noclip, яка створює документальні фільми про відеоігри та розважальну індустрію, почала оцифрувати велику кількість відеокасет із різним контентом про відеоігри 1990-х та 2000-х років. Про це написав засновник компанії Денні О’Двайер у Twitter.

«Деякий час тому Noclipvideo врятувала велику колекцію втраченої ігрової історії. Ми витратили рік, щоб розширити цю колекцію та придбати обладнання для зйомки. Зараз я реєструю та оцифровую все, що має історичну цінність, як в інтернет-архіві, так і на YouTube», – написав він.

За словами журналіста, йдеться про тисячі годин різноманітних трейлерів, інтерв’ю та іншого контенту про ігрову індустрію. Очевидно, це – одна з найбільших подібних колекцій.

Як відомо, компанія Noclip була заснована у 2016 році. Вона отримує фінансування завдяки добровільним внескам на Patreon. Денні О’Двайер – ірландський «ігровий» журналіст та відеопродюсер.

Він заснував Noclip із метою формування нової культури споживання ігрового контенту через документальні фільми про те, як створюються ігри. Також на проєкті є інтерв’ю з безпосередніми розробниками розважальних продуктів.

Серед вже оцифрованих касет – відео закритої презентації Star Wars: Knights of the Old Republic на виставці E3 2001.

Тур офісом студії Infinity Ward під час розробки Call of Duty 4: Modern Warfare.

Технічне демо консолі GameCube 2000 року.