Пам’ятаєте дебют купе Ford Mustang нової генерації? Вже на початку кар’єри нової моделі, серед різноманітних версій автомобіля з’явилась одна дуже цікава – йдеться про «заряджене» купе Ford Mustang Dark Horse.

Головна відмінність цього автомобіля полягала у тому, що він пропонував власнику не лише підвищення потужності у стилі «вище неба, а далі вже там якось розберись на дорозі…», а він пропонував комплексне покращення всього. Це була наче програма «заводського тюнінгу», завдяки чому купе Ford Mustang Dark Horse займало проміжне положення між дорожніми та гоночними автомобілями.

Наприклад, під капотом Ford Mustang Dark Horse встановлювався 5-літровий двигун V8 Coyote потужністю близько 500 «коней»: непоганий потенціал! Реалізувати який допомагала коробка передач TREMEC та шини Pirelli P ZERO PZ4, а відповіддю на потужність двигуна були також дуже потужні гальма BREMBO з 6-поршневими супортами попереду.

Крім того, автомобіль Ford Mustang Dark Horse отримав підвіску з можливістю електронного налаштування, передній спойлер та заднє антикрило з елементом-закрилком GURNEY FLAP (як на суперкарі Ford GT), а також численні радіатори для покращеного охолодження різноманітних вузлів автомобіля.

Й ось прийшла черга зробити наступний крок. В автомобілі Ford Mustang Dark Horse ще більше проявилась його гоночна сутність – у вигляді появи версії Ford Mustang Dark Horse R.

Фактично у вигляді Ford Mustang Dark Horse R маємо й справді гоночний автомобіль, що будується на заводі Ford. Наприклад, додався каркас безпеки в салоні, гальма BREMBO використані також і позаду, встановлюється чисто гоночна «механіка» TREMEC 3160 та задній диференціал TORSEN LSD. Двигун отримав підсилені деталі й тепер його потужність позначається як «понад 500»…

Фактично новий автомобіль Ford Mustang Dark Horse R займає проміжне положення між Ford Mustang Dark Horse та гоночними версіями GT3 або GT4. Тому не дивно, що Ford Mustang Dark Horse R спроєктовано саме для треку й перегонів. Причому, навіть більше – для власної серії перегонів Mustang Challenge, що проводиться за підтримки асоціації IMSA.

Ну що, як вам Ford Mustang Dark Horse R? Справжній гоночний красень, правда?