Вітайте Ford Mustang нової генерації: автомобіль щойно дебютував, вже відома основна інформація, проте реальне виробництво розпочнеться лише влітку 2023 року, а новинка взагалі заявлена як версія 2024 модельного року.

Такий собі крок у майбутнє – проте з вже добре відомим дизайном: загальний профіль кузова майже ідентичний до нинішнього варіанту Ford Mustang. Суттєво оновились лише деталі, на кшталт фар та ліхтарів, колісних дисків, форми бамперів та капоту тощо. Проте все це вже точно не дасть сплутати новий Ford Mustang з його попередником: погляньте самі!

Автомобіль дебютував одразу з двома кузовами – класичне закрите купе або відкритий кабріолет – та з двома моторами. Причому обидва, знову ж таки, відомі за попередником: бензиновий 2,3-літровий «турбо» EcoBoost або атмосферний 5-літровий V8 Coyote для версії GT. Наразі невідома точна потужність двигунів та швидкісні характеристики новинки, проте відомо про підготовку найбільш «зарядженої» версії Ford Mustang Dark Horse для якої заявлено «близько 500 к.с.» отриманих з V8.

Трансмісій також доступно дві – або 6-ступенева «механіка» (ага!), або 10-ступеневий «автомат». А ще можна згадати опцію Performance Pack: диференціал Torsen LSD, гальма Brembo (диски діаметром 390 мм попереду та 355 мм позаду), покращена система охолодження, сидіння Recaro в салоні. Плюс різні колісні диски, оформлення повітрозбірників, вихлоп «2х1» або «2х2»…

До речі, про сидіння Recaro та салон загалом. Він змінився чи не найбільше для нової моделі: окремі зони для водія та пасажира, масивна центральна консоль, панель приладів на основі 12,4-дюймового дисплея та центральний 13,2-дюймовий тач-скрін з фірмовою системою SYNC4. Також обіцяні покращені матеріали оздоблення, але це можна буде перевірити лише особисто, коли автомобіль приїде в Україну.

Але ж чи приїде новий Ford Mustang в Україну? Напевно питання потрібно ставити по іншому – приїде, але у якому стані? І за скільки грошей? Згодом побачимо. Але вже зараз можна впевнено казати: автомобіль Ford Mustang та його легенда живі й отримали нове дихання!