Бред Пітт тимчасово призупинив зйомку фільму про Formula 1, відомого зараз під кодовою назвою Apex. Причина – бажання підтримати страйк Гільдії кіноакторів США проти ШІ. Про це пише Deadline з посиланням на британські ЗМІ.

«Бред Пітт, який виконує головну роль і є одним з продюсерів фільму, погодився, що вони завершать замовлені зйомки, але відкладуть заплановане виробництво на наступні два місяці. Акторський склад і знімальна група Apex знімали в Будапешті, але Пітт закликав перенести майбутні дати на знак солідарності з усіма, хто страйкує.» – пише The Sun, – «Відкладення виробництва – це серйозний виклик, особливо з точки зору фінансів, але Бред вислухав занепокоєних співробітників і хоче висловити їм свою підтримку.»

Взагалі-то Гільдія кіноакторів США, яка ініціювала поточний страйк, досить впливова в США організація. Свого часу саме тут починав свою політичну кар’єру майбутній президент США Рональд Рейган, який був директором Гільдії у 1947–1952 та 1959–1960 рр. Тож підтримка страйку з боку Бреда Пітта це у тому числі й політичний жест.

Нагадаємо, фільм Джозефа Косинські (Tron: Legacy, Top Gun: Maverick) з Бредом Піттом про перегони Formula 1 знімали під час Гран-прі Великої Британії 2023. Тоді знімальна група Apex приєдналася до паддоку і навіть виставила власні боліди на стартову решітку. Такі самі зйомки було заплановано і під час Гран-прі Бельгії у Спа-Франкоршам, яке відбулося 28–30 липня 2023 р. Але знімальна група так і не з’явилася на трасі.

З іншого боку, якщо Бред Пітт має намір знімати під час наступних Гран-прі, він насправді втрачає небагато часу. Зараз Formula 1 якраз пішла на літню перерву і наступні перегони відбудуться лише через місяць – це Гран-прі Нідерландів на трасі Зандворт, заплановане на 25–27 серпня 2023 р.

Нагадаємо, нещодавно Forbes оцінив вартість команд Formula 1, які за останні роки суттєво подорожчали завдяки увазі кінематографістів.