Нещодавно ми розповідали про китайське партнерство Audi, але видання Carscoops знайшло вже й «другу серію». Виявляється, компанія Volkswagen (материнська компанія для Групи VAG куди входить Audi) також шукає шляхи глибшої інтеграції на китайському автомобільному ринку. Цього разу йдеться про партнерство з місцевим китайським виробником XPeng, що відомий випуском сучасних електромобілів – наприклад, седану XPeng P7i.

Варто нагадати, що Volkswagen вже має кілька спільних виробництв з місцевими китайськими компаніями. Серед іншого, в Китаї випускаються електромобілі Volkswagen ID.4 Х: це місцева локалізована модель, що схожа на Volkswagen ID.4, проте все ж відрізняється дизайном та технікою.

 

Проте все ж «німці» йдуть далі – компанія Volkswagen придбає 5% акцій XPeng за $700 млн, що дасть змогу посісти місце в раді директорів. Все це потрібно тому, що партнерство з XPeng відкриває нові перспективи для Volkswagen: нові технології електромобілів, оновлення власних заводів. А також – що дуже важливо! – доступ до системи автономного керування XNGP, яка вже існує та використовується.

Нагадаємо: Група VAG загалом має певні проблеми у створені нових платформ для електромобілів, які багато в чому обумовлені саме проблемами ПО для систем автономного керування. Тобто, нове партнерство може допомогти розв’язати цю проблему й водночас допомогти у конкуренції проти Tesla та BYD у сегменті електромобілів.

Наразі заявлено принцип розробки нових електромобілів «China for China»: тобто, локальні китайські моделі лише для китайського ринку. Але хто його знає, як воно буде в майбутньому через кілька років…