Як мінімум, про це заявляє видання Autocar. Про що точно мова? Нещодавно з’явилась інформація, що компанія Audi шукає партнера для створення нових електромобілів. Йшлося про моделі для китайського ринку, то ж і партнера шукали китайського. Й тепер все визначено – партнером виступить компанія SAIC.

Причиною цих процесів є затримка розробки власної платформи SSP, на якій мали будувати перспективні електричні новинки Audi. Причому схоже, що затримка пов’язане не з «залізом», а з «софтом»: операційною системою для забезпечення третього рівня автономності. У будь-якому випадку – платформу SSP ще чекаємо, а ось нові китайсько-електричні моделі Audi можуть з’явитись вже незабаром.

Як основу обрано платформу, що наразі використовується для електромобілів IM LS7 та IM LS7 SUV. Така платформа дає можливість гнучко змінювати колісну базу в межах 2,8-3,2 м та пропонує сучасну 800-вольтну архітектуру. А тепер цікаво: чи не завершиться все тим, що вже наявна платформа зрештою буде використана й для глобальних майбутніх електромобілів Audi?..