Адміністратори чатів у Telegram і Viber, в яких поширювалася інформація про місця вручення повісток на Львівщині, передали дані учасників до ТЦК. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на місцеве видання Старосамбірські вісті.

«Серед користувачів Інтернету з’явилася інформація, що кілька молодих людей зі Львова і області створили телеграм-канали та вайбер-чати, у яких відслідковують місця роздавання повісток. Після того, як групи набрали велику кількість підписників, їхні дані були передані адміністраторами чатів у місцеві територіальні центри комплектації та соціальної підтримки», – пише видання.

Адміни груп самі розіслали відповідні повідомлення учасникам груп. Свої дії вони пояснили тим, що оборона країни – це обов’язок кожного, згідно з Конституцією.

Нагадаємо, що в Києві адміністратора Telegram-каналу «Повістки» засудили до п’яти років позбавлення волі та двох років випробувального терміну за розголошення інформації про місця видачі повісток. Дії фігуранта кваліфіковано за ч. 1 ст. 114-1 КК України, як перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.