Космічний телескоп James Webb на новому зображені в ближньому інфрачервоному діапазоні показав дві яскраві молоді зірки. Про це повідомляє CNN.

Вони називаються Herbig-Haro 46/47 і знаходяться на відстані 1470 світлових років від Землі в сузір’ї Вітрила (сузір’я південної півкулі). Об’єкти все ще активно формуються та обертаються близько одна до одної.

Цей зоряний дует вивчався й спостерігався багатьма космічними й наземними телескопами з 1950-х років. Однак саме телескоп James Webb зробив найбільш детальне зображення з найвищою роздільною здатністю в ближньому інфрачервоному світлі.

Можливості телескопа дозволяють зазирнути крізь туманність, наповнену газом і пилом, яка оточує зорі. На зображеннях у видимому світлі, зроблених іншими телескопами, блакитна туманність насправді виглядала чорною.

Дві зірки остаточно сформуються через мільйони років. Але погляд космічного телескопа в цей момент зоряного життєвого циклу дозволить астрономам зрозуміти більше деталей про те, як зорі утворюються та еволюціонують з часом.

Нагадаємо, що недавно телескоп James Webb показав, як у сузір’ї Діви утворюються нові зірки. Зображення скомбінували з інфрачервоних знімків, зроблених сенсорами MIRI (інструмент середнього інфрачервоного діапазону) і NIRCam (камера ближнього інфрачервоного діапазону).