Генеральна прокуратура Каліфорнії розслідує питання безпеки функції автопілота Tesla, а також маркетингові практики компанії. Про це пише The Verge із посиланням на CNBC.

Про розслідування розповів власник авто Tesla Грег Вестер. За його словами, йому зателефонували з офісу генпрокурора Каліфорнії, щоб запитати про скаргу до Федеральної торгової комісії минулого року. Тоді він повідомив про проблеми «фантомного гальмування» його машини та неправдиві заяви щодо системи повного самостійного водіння (FSD) компанії.

Гендиректор Tesla Ілон Маск заявляв про можливість повного безпілотного водіння його автомобілів ще в 2016 році. Він казав, всі нові електромобілі Tesla матимуть необхідне для цього обладнання. Однак навряд чи можна сказати, що компанії вдалося повноцінно реалізувати заплановане.

Як відомо, щодо Tesla вже порушено чимало юридичних справ, які стосуються безпеки її автомобілів. У Каліфорнії на компанію подали до суду власники, які скаржаться на «фантомне гальмування». За їхніми словами, автомобілі Tesla різко гальмують у режимі автопілота, здавалося б, без жодної причини.

У Китаї тисячі автомобілів компанії відкликають з тієї ж причини. А в США Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) почала власне розслідування дивної поведінки автомобілів під час гальмування.

Крім цього, Міністерство юстиції США вивчає потенційну кримінальну відповідальність Tesla за принаймні деякі аварії, як зі смертельними наслідками, так і без них, пов’язані з проблемою автопілота.