Нещодавно японці представили купе Subaru BRZ у спеціальному виконанні tS: це такий собі «заводський тюнінг», що має багато цікавих технічних змін. Вони майже непомітні ззовні, проте важливі для керування автомобілем. Тобто, невже це той випадок, коли головними були інженери, а не маркетологи?!

Все починається з зовнішнього вигляду купе Subaru BRZ tS, де можна відзначити… ну майже нічого. Спеціальна версія Subaru BRZ tS привертає увагу лише відповідними логотипами попереду та позаду, а також темними колісними дисками з яскравими гальмами всередині.

Ось тут вже цікаво, оскільки одна з найважливіших змін Subaru BRZ tS — це гальма BREMBO зі збільшеними дисками та 4-поршневими супортами попереду. Також змінилась підвіска: використані амортизатори HITACHI та специфічні STI-налаштування, які мають покращити керованість автомобіля.

Адже у випадку купе Subaru BRZ tS проходження поворотів важить не менше, ніж прискорення на прямій. За що, до речі, відповідає 4-циліндровий 2,4-літровий 228-сильний атмосферний опозитний двигун у парі з 6-ступеневою «механікою».

Що стосується салону, то змін також небагато, проте всі вони милують око.

Інтер’єр новинки Subaru BRZ tS привертає увагу синіми акцентами: смужки на спортивних сидіннях, прострочування на чохлі важеля «механіки» тощо. Цифрова панель приладів прикрашена логотипом STI, культовим для шанувальників Subaru. Ну й звісно, як це зазвичай буває у таких випадках, автомобіль спецверсії відрізняється розширеним переліком оснащення.

Напевно, ми не побачимо Subaru BRZ tS у нас в салонах офіційних дилерів. Проте це не заважає привезти автомобіль особисто. Справжні фанати оцінять!