Стартував Steam Stealth Fest / Фестиваль скрадання Steam

Останнім часом Steam, насправді як і усі інші ігрові платформи, живе за принципом – «Ні тижня без фестивалю або розпродажу». Вчора на платформі стартував Steam Stealth Fest / Фестиваль скрадання Steam, який пройде з 24 по 31 липня 2023 р.

У фестивалі беруть участь як справжні stealth-ігри на кшталт Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist, Thief, Sniper Elite 4, або Hitman 3, так і досить умовний сучасний stealth типу Assassin’s Creed Valhalla, Far Cry 6 або Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

Щодо терміну «скрадання», то таке слово є в словниках української мови. Воно походить від дієслова «скрадати», яке, своєю чергою, має значення робити що-небудь менш помітним, виразним, очевидним; приховувати; або забирати потай кого-, що-небудь у когось. Крім того, у мові мисливців це ще й непомітно підкрадатися до звіра чи птаха або, сховавшись, вичікувати їх на відстані пострілу. Тобто як раз те, що відбувається в іграх жанру stealth.

Але термін все одно звучить незвично. Це, звісно, не «дієвидло», але ми на «Межі» напевне продовжимо використовувати англійські терміни stealth та stealth-action.