Стівен Кінг продав права на цитату для гри Alan Wake лише за $1

Письменник Стівен Кінг, який з початку повномасштабного вторгнення послідовно і завзято підтримує Україну, взагалі дуже шляхетна людина. Як з’ясувалося, свого часу він продав студії Remedy Entertainment права на власну цитату, яка використовується у грі Alan Wake, лише за $1.

Про це Eurogamer розповів креативний директор Remedy Entertainment Сем Лейк. Як каже Сем, він «дуже, дуже, відчайдушно хотів» мати можливість почати гру цитатою самого Кінга, чий стиль відповідає більшій частині моторошного надприродного жаху, що йде у грі далі. Стівен Кінг забажав лише $1 за права на використання цитати.

Тож Alan Wake розпочинається з монологу головного героя, який каже: «Стівен Кінг одного разу написав, що «кошмари існують поза логікою, і в їх поясненнях мало цікавого; вони протилежні поезії страху». У жахливій історії жертва постійно запитує «чому?» Але пояснення не може бути, і його не повинно бути. Таємниця без відповіді — це те, що залишається з нами найдовше, і це те, що ми запам’ятаємо у кінці. Мене звуть Алан Вейк, я письменник».

Це цитата зі статті Кінга «Чому Голлівуд не може робити горори» для Entertainment Weekly, яка вийшла у 2008 році. Реліз першої частини Alan Wake відбувся у 2010 році. У 2021 р. вийшов ремастер гри.

Нагадаємо, наступна частина гри, Alan Wake II, вийде 17 жовтня 2023 р. і отримає українську локалізацію.