Компанія OpenAI випустила безплатний додаток ChatGPT для iPhone в США. Він включає підтримку голосового введення за допомогою моделі розпізнавання мови Whisper AI та може синхронізувати історію чату з вебверсією AI-асистента. Про це пише Ars Technica.

Таким чином, ChatGPT вперше став офіційним мобільним клієнтським застосунком. Як і на вебсайті, користувачі мають входити в додаток за допомогою облікового запису OpenAI. Обробка ШІ відбувається поза пристроєм на серверах OpenAI, тож для цього потрібне підключення до інтернету.

Поки OpenAI розгортає застосунок у США, але найближчими тижнями має намір поширити його й на інші країни.

«Ми з нетерпінням чекаємо, як ви будете використовувати додаток. Збираючи відгуки користувачів, ми прагнемо постійно вдосконалювати функції та безпеку ChatGPT», – зазначили в компанії.

В OpenAI також засвідчили наміри незабаром запустити додаток і для пристроїв на Android, розширивши доступ до інструменту для більшого кола мобільних користувачів.

Нагадаємо, що мовна модель штучного інтелекту ChatGPT була запущена минулого листопада. Відтоді вона перетворилася на універсального асистента зі ШІ, який може допомагати генерувати ідеї, писати й обробляти тексти й нотатки, персоналізувати поради. Також він може слугувати ресурсом для навчання, хоча його відповіді можуть бути неточними та потребують перевірки.

Раніше повідомлялося, що користувачі ChatGPT тепер можуть вимикати історію своїх чатів, тож OpenAI не використовуватиме дані з переписок для навчання моделей штучного інтелекту. Для цього власники облікового запису мають натиснути перемикач у своїх налаштуваннях.