Не дивлячися на всі останні покращення, назвати iPhone рекордсменом з найтонших рамок довкола дисплея все ще важко. Але виробник має такі плани й ставить це важке завдання партнерам, які і мають їх реалізувати.

Про це повідомляє The Elec.

Так, Apple звернулася до Samsung Display та LG Display із запитом на розробку OLED-дисплея, який не матиме рамок. Виклик доволі складний та, за словами зі звіту: «технологія все ще потребує часу для застосування у масовому виробництві». При цьому наявні рішення, які, наприклад, використовує Samsung із загнутими краями, для Apple не підходять.

Виклики для реалізації екрана без рамок включають технології інкапсуляції тонкої плівки (TFE) та підпанельної камери (UPC). Зовнішні тонкоплівкові пакети продукту повинні бути тоншими, ніж зараз, а UPC можна зробити так, щоб її не було легко відрізнити від решти дисплея, щоб збільшити ефект занурення для користувача.

До того ж є й інші виклики, які потребуватимуть уваги, як-от звільнення місця для антен та розв’язання проблеми з перешкодами.

Але така модель iPhone все ще знаходиться лише в перспективі, напевно, не одного року. Тим часом нові моделі, які очікуються восени, також мають дещо зменшити рамки, але поки що не повністю позбутися них. Однак, це вже призводить до певних виробничих проблем, які можуть потягнути за собою дефіцит iPhone 15 Pro та Pro Max на старті продажів.