Сама лише поява Motorola Razr 40 Ultra вже задала нову планку для конкурентних «фліпів». Але вразливості корпусів та внутрішніх дисплеїв складаних смартфонів залишаються чи не найбільшими проблемами таких пристроїв. Не дивлячись на те, що такі гаджети вже не є новими, подібні проблеми їх не залишають. Які висновки зробили за цей час розробники Razr 40 Ultra перевірив Зак Нелсон (JerryRigEverything).

З наближенішої до реальних ситуацій частини відео випробувань пана Нелсона можна побачити, що Razr 40 Ultra все ще використовує традиційні матеріали корпусу та захисту дисплеїв. Тобто рамка з алюмінію так само може подряпатися, на зовнішньому склі з часом з’являться дрібні пошкодження, а внутрішній дисплей все ще захищає лише пластик та спеціальна плівка, яку виробник каже обов’язково залишити. Іншими словами: внутрішній дисплей так само можна пошкодити навіть натиснувши на нього нігтем.

Також Razr 40 Ultra все ще не забезпечує такого захисту від води та пилу, як моноблочні флагманські смартфони. Однак, корпус відносно спроможен витримати чимало пилюки. З іншої сторони, як потрапляння дрібних часток в сам механізм шарніра проявить себе з часом. Тому, скоріше за все, такий смартфон все ще варто тримати подалі від піску та подібних продемонстрованій ситуацій.

З приємного — Заку не вдалося вивернути смартфон неприродним для нього чином. Шарнір доволі непогано опирається тиску зі зворотного боку, а внутрішній дисплей при цьому не отримує травм.

З неприємного — під зовнішнім дисплеєм знайшлася прогалина. Натиснувши на неї пальцем, Заку вдалося сильно пошкодити скло. Звісно, зовсім не факт, що подібна ситуація взагалі може трапитися у звичайних сценаріях використання, але сам факт доволі великої порожнечі в корпусі такого пристрою вже викликає подив.

Такі деструктивні тести все ще навряд залишаються репрезентативними для реального використання, але подивитися на межі можливостей сучасних технологічних доробок так само цікаво, як і раніше. Минулого року Samsung Galaxy Flip4 також більш-менш впорався з таким «тестуванням». Його наступник офіційно з’явиться вже цього тижня й навряд пан Нелсон утримається від випробувань і нової моделі такого конкурента Motorola.