Порівняно зі звичайними моноблочними смартфонами, у складаних моделей є додаткове слабке місце — шарнір. Тим часом як більшість смартфонів мають просто зберігати форму при якихось нестандартних випадках впливу сили (тобто, просто мати міцну основу), у складаних моделей ще є механізм відкривання/закривання, що ускладнює задачу по збереженню зовнішності та функціональності пристрою з плином часу.

Samsung Galaxy Flip4 є одним з найсучасніших варіантів складаних смартфонів. Але через відносно невелику форму, впевненості у тому, що пристрій може пережити якісь «проблемні» ситуації менше, аніж з іншими ґаджетами. Та блог Зака Нелсона (Zack Nelson) JerryRigEverything існує саме для того, щоб перевіряти такі речі.

Серед інших випробувань Зака Flip4 нічим не здивував. Пристрій майже не змінював матеріали корпусу й використовує такі самі компоненти, які були у попередньої моделі. Смартфон так само можна подряпати, як й більшість інших зі скляними панелями та металевою основною.

А от з внутрішнім дисплеєм варто бути уважнішим. Як і у Fold4, Flip4 має доволі «м’який» захист більшої матриці, що змушує бути з ним якомога уважнішим. На такі дисплеї як і раніше не можна сильно натискати та знімати з них заводські захисні плівки. А як з часом вони вкриються дрібними подряпинами, то самостійно замінювати їх також навряд можна.

Щодо великої кількості пилу, в яку смартфон може, наприклад, випасти з рук або кишені, то тут можна бути відносно спокійним. Разові випадки скоріше за все обійдуться без помітних проблем. Це доволі обнадійливо з огляду на перспективу використання смартфона протягом двох-трьох років. Хоча брати такий ґаджет на, скажімо, пляж, все одно якось не дуже хочеться.

А з чим точно варто бути обережнішим, то це шарнір. Зворотний вигин корпусу проти задуманої лінії складання показав, що багато зусиль не потрібно, щоб всередині щось «пішло не так». І може це не такий вже й популярний випадок поводження з корпусом смартфона, уявити ситуацію, в якій він випадково потрапить у схожу халепу не важко. Наприклад, діти або хатні тварини легко зможуть пошкодити шарнір, невдало наступивши на розкритий смартфон, який лежить на дивані чи кріслі.

Не дивлячися на те, що сам пристрій залишився візуально цілим та продовжив працювати, пошкодження шарніра навряд пройшло безслідно, адже щільно закриватися він після цього перестав. Тому з Flip4 точно треба бути обачнішим.