Сім найбільших компаній, що займаються розробкою штучного інтелекту, взяли на себе добровільні зобов’язання перед Білим домом щодо захисту користувачів у питаннях щодо ШІ. Про це пише The Verge.

Йдеться про компанії Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft і OpenAI. Їхні обіцянки передбачають інвестиції в кібербезпеку, дослідження дискримінації та створення системи маркування контенту, який генерує ШІ.

Компанії домовилися про це добровільно, тому наразі немає жодних наслідків, якщо вони не виконають своїх обіцянок. Очікується, що багато з цих зобов’язань не будуть впроваджені одразу, але компанії повинні негайно почати працювати над їхнім виконанням.

Напередодні під час розмови з журналістами представник Білого дому заявив, що адміністрація президента Джо Байдена працює над виконавчим розпорядженням, щоб усунути деякі ризики, пов’язані зі ШІ. Чиновник не повідомив подробиць, але сказав, що відповідні заходи можуть бути ухвалені в усіх федеральних агентствах і відомствах.

Нагадаємо, що Велика Британія восени 2023 року прийме перший великий глобальний саміт із питань безпеки штучного інтелекту. На ньому планується розглянути ризики, пов’язані зі штучним інтелектом. Також тут обговорюватимуть, як їх можна пом’якшити за допомогою скоординованих на міжнародному рівні дій.