Результати компанії Apple за II фінансовий квартал, який закінчився 1 квітня, перевершили прогнози ринку. Тим самим технологічний гігант продемонстрував стійкість в умовах уповільнення світової економіки, повідомляє Reuters.

Компанія змогла цього досягти завдяки кращим, ніж очікувалося, продажам iPhone і помітному просуванню в Індії та на інших нових ринках. Продажі Apple в згаданий період впали на 2,5%, до $94,8 млрд попри очікування падіння на 4,4%. Прибуток компанії залишився на рівні $1,52 на акцію порівняно з прогнозом $1,43 на акцію.

Продажі iPhone збільшилися на 1,5% і досягли $51,3 млрд. На ринку прогнозували, що цей показник скоротиться на 3,3%.

Генеральний директор Apple Тім Кук пояснив, що компанія встановила фінансовий рекорд продажів iPhone у II кварталі, частково завдяки залученню нових користувачів на таких ринках, як Індія.

«Ми були в захваті від наших результатів на ринках, що розвиваються, – сказав він. – Ми встановили рекорди за кількістю встановлених iPhone у кожному географічному сегменті, і у нас були дуже високі «нові» (продажі на – Ред.) ринках, що розвиваються, особливо в Бразилії, Індії та Мексиці».

Також Тім Кук зауважив, що в компанії не було дефіциту матеріалів по жодному з продуктів.

Раніше повідомлялося, що Apple веде перемовини з постачальниками компонентів щодо можливого виробництва MacBook у Таїланді. Згідно з інформацією Nikkei Asia, постачальники, які беруть участь у перемовинах, вже мають створені бази в Таїланді для інших клієнтів.