Netflix скасовує базовий тарифний план у США та Великій Британії

Після скасування плану підписки Basic в Канаді, Netflix прибрав його також у США та Великій Британії. Тарифний план дозволяв користувачам дивитися Netflix на одному екрані в якості 720p. Про це пише TechCrunch.

Користувачі, які вже підписалися на цей план, зможуть продовжувати користуватися ним, а от нові підписники не зможуть його придбати.

Цей крок, помічений британським сайтом Code Busters, вказує на те, що компанія може скасувати план у всіх країнах, де вона розгорнула план Standard із підтримкою реклами. Вартість базового тарифного плану становила $9,99 на місяць у США та £6,99 на місяць у Великій Британії.

«Базовий тарифний план більше не доступний для нових членів або тих, хто приєднався. Якщо ви користуєтеся тарифним планом Basic, ви можете залишатися на ньому доти, доки не зміните тарифний план або не скасуєте свій обліковий запис», – йдеться на сторінці підтримки Netflix.

Netflix вперше представив тарифний план з підтримкою реклами в Канаді та Мексиці, а потім запустив його в таких країнах, як США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Австралія, Японія, Корея та Бразилія.

У квітні Netflix оновив тарифний план Standard із рекламою, додавши до нього підтримку одночасної трансляції на двох пристроях і роздільну здатність Full HD.

Вартість тарифного плану з рекламою становить $6,99 на місяць у США та £4,99 на місяць у Великій Британії. Якщо користувачі захочуть дивитися потокове мовлення без реклами, їм доведеться викласти відповідно $15,99 або £10,99 на місяць.