Корпорація Intel оголосила про своє рішення припинити виробництво наступного покоління комп’ютерів Next Unit of Computing (NUC) – ПК малого форм-фактора. Однак компанія заохочуватиме своїх партнерів продовжувати виробництво цих міні-ПК, повідомляє PCWorld.

NUC від Intel був лідером серед компактних ПК, залишаючи більші варіанти корпусів таким партнерам, як Dell та HP. Це рішення відповідає нещодавньому фокусу Intel на своїх основних напрямках діяльності, особливо в період значних інвестицій у власне виробництво та ливарний бізнес.

Представник Intel підтвердив рішення компанії, заявивши, що вона продовжить підтримувати існуючі NUC, які вже встигла поставити на ринок. «Ми вирішили припинити прямі інвестиції в бізнес Next Unit of Computing (NUC) і переорієнтувати нашу стратегію на те, щоб дати можливість нашим партнерам по екосистемі продовжувати інновації та зростання NUC», – йдеться в електронному листі представника компанії.

Це рішення завершує майже десятирічні зусилля Intel, спрямовані на те, щоб зробити NUC життєздатним ПК, відкриваючи нові можливості для використання пристроїв. Перше покоління NUC оснащувалося процесором Core i3 третього покоління і для багатьох користувачів стало основою для домашнього кінотеатру. У наступних ітераціях Intel ставила собі за мету ще більше зменшити корпус.

Попри початковий успіх, NUC від Intel зіткнувся з конкуренцією, і загалом темпи розвитку компанії сповільнилися. Тож тепер розвиток цих міні-ПК буде покладений на партнерів Intel, які зможуть використовувати власні розробки та процесори компанії.