Apple тестує Apple GPT та готується конкурувати з OpenAI у галузі ШІ

Apple працює над інструментами штучного інтелекту, які можуть скласти конкуренцію OpenAI, Google Alphabet та іншим. Але компанія ще не розробила чітку стратегію випуску технології для споживачів, пише Bloomberg.

За словами обізнаних із ситуацією людей, виробник розробив власний фреймворк Ajax для створення великих мовних моделей. На ньому Apple також створила сервіс чат-ботів, який деякі інженери називають Apple GPT.

Просування штучного інтелекту стало основним напрямком роботи Apple останніми місяцями. Над проєктом працює кілька команд, а їхня робота охоплює спроби розв’язувати потенційні проблеми конфіденційності, пов’язані з цією технологією.

Раніше повідомлялося, що продажі Apple за II фінансовий квартал, який закінчився 1 квітня, впали на 2,5%, до $94,8 млрд попри очікування падіння на 4,4%. Прибуток компанії залишився на рівні $1,52 на акцію порівняно з прогнозом $1,43 на акцію.

Нагадаємо, що на початку липня ринкова капіталізація Apple перевищила $3 трлн. Це свідчить про те, що настрої інвесторів залишаються «бичачими», тобто є очікування до зростання акцій та портфеля продуктів і послуг Apple, попри травневе попередження компанії, що її доходи в цьому кварталі можуть впасти приблизно на 3%.