Українська компанія MacPaw анонсує новий кібербезпековий напрямок Moonlock. Його команда розроблятиме ефективні рішення для посилення кібербезпеки Mac-користувачів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Першим реалізованим проєктом напряму став Moonlock Engine – нова технологія пошуку зловмисного програмного забезпечення, яка інтегрована в програму CleanMyMac X. Тепер модуль для виявлення вразливостей – Знешкоджувач загроз – працює на базі Moonlock Engine.

Завдяки змінам сканування шкідливих програм працює вдвічі швидше, воно охоплює додаткові місця, такі як зовнішні диски, вкладення електронної пошти, архіви та розширення браузера. Крім цього, тепер користувачі можуть налаштувати перевірку на вразливості відповідно до своїх потреб, віддаючи перевагу або швидкості, або ретельності сканування.

У майбутньому технологія Moonlock Engine має стати невіддільним компонентом кібербезпекового продукту Moonlock.

«Згідно з дослідженням Mac Security Survey 2023, приблизно 57% користувачів Mac не впевнені, що на операційній системі macOS існують загрози, або переконані, що шкідливих програм немає взагалі. Також кожен третій користувач Mac вважає, що його дані не цікаві кіберзлочинцям. Однак понад 50% користувачів Mac стикалися зі шкідливими програмами, зламами облікових записів та шахрайством особисто, або серед знайомих чи колег», – йдеться в повідомленні MacPaw.

Тут також зауважили, що фахівці компанії 15 років перетворюють складні технології в інструменти, якими користуються понад 30 млн користувачів у всьому світі.

«Керуючись нашим баченням світу, де кожна людина надійно захищена технологіями, ми будемо створювати зрозумілі та прості у користуванні кібербезпекові продукти», – заявив Lead Product Manager Moonlock Олег Стукаленко.

CleanMyMac X з оновленим Знешкоджувачем загроз вже можна завантажити на сайті MacPaw.