Угода компаній Microsoft Corp. і Activision Blizzard Inc. може бути завершена пізніше, ніж планувалося. Про це пише Bloomberg із посиланням на людей, знайомих із ситуацією.

За їхніми словами, компанії не планують відмовлятися від угоди й продовжать шукати остаточні регуляторні дозволи, необхідні для її закриття.

Нещодавно «регуляторний імпульс» змінився на користь угоди: Федеральна торгова комісія США не змогла заблокувати її в суді, а британське Управління з конкуренції та ринків (CMA) оголосило про безпрецедентний крок – розпочати нові переговори про шляхи заспокоєння занепокоєння уряду Великої Британії. Проте, прогрес, ймовірно, недостатньо швидкий, щоб завершити угоду до 18 липня.

Потенційно пропущений дедлайн підкреслює вплив регуляторів у Великій Британії, одному з найбільших ринків для ігор та консолей Microsoft і Activision. CMA занепокоєне тим, що угода зменшить конкуренцію та інновації, а також надасть геймерам менше можливостей для вибору.

Нагадаємо, що у квітні британські регулятори наклали вето на угоду через побоювання щодо її впливу на ринок хмарних ігор. Документ від 5 травня забороняє компаніям закривати угоду, попри те, що вона вже отримала схвалення урядів 39 країн. CMA зберігає право вето, поки тривають переговори.