На заклик Великої Британії Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй проведе на цьому тижні першу офіційну дискусію щодо штучного інтелекту (ШІ). Про це сповіщає Reuters.

Уряди в усьому світі розглядають, як пом’якшити небезпеки, пов’язані з появою нових ШІ технологій, які можуть зашкодити глобальній економіці та змінити ландшафт міжнародної безпеки. Велика Британія, яка цього місяця головує в Раді Безпеки ООН, прагне отримати роль глобального лідера у регулюванні ШІ. Британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі головуватиме на обговоренні.

У червні 2023 р. генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш підтримав пропозицію керівників деяких компаній, що займаються розробкою штучного інтелекту, щодо створення міжнародного органу зі спостереження за ШІ, такого як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Так, українці добре знають, що ООН, МАГАТЕ та Рада Безпеки ООН – це досить безпорадні організації, які нічого не вирішують і ні на що не здатні, але погодьтеся, «Засідання Рада Безпеки ООН з питання регулювання ШІ» звучить як фраза з якогось фантастичного роману/фільму.