Український блогер Михайло Лебіга (Leb1ga) 16 липня організував на платформі Twitch збір на безпілотники «Сич» для армії. За майже 8 годин стріму було зібрано близько 8 млн грн, пише AIN.UA.

Лише за першу годин обсяг зібраних грошей склав понад 3 млн грн. При цьому первинною метою було зібрати 2,658 млн грн на один такий безпілотник.

Блогер стверджує, що після години трансляції стрім вийшов у топ-1 на Twitch у світі. Підписники Leb1ga також жартували, що наступний збір буде на F-16 або «ядерку».

«Зараз четверта ранку і наш збір закрито. Тут зараз 6000 людей в четвертій ранку в понеділок. Для мене це — один із кращих днів у моєму житті. Ви — кращі люди, яких я бачив. Цей збір — це показник тим людям, які не використовують ресурс, не роблять, що могли би робити», – зауважив український блогер.

Як відомо, популярний блогер і тіктокер Михайло Лебіга часто стрімить ігри в Dota 2 або коментує реаліті-шоу. На Twitch він має 134 тис. підписників.

Нагадаємо, що недавно в Україні стартували роботи з будівництва заводу, на якому вироблятимуть безпілотники Bayraktar турецької компанії Baykar.