В Україні стартували роботи з будівництва заводу, на якому вироблятимуть безпілотники Bayraktar турецької компанії Baykar. Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін в ефірі національного телемарафону, пише NV.

«Якщо говорити про завод Bayraktar, про який уже кілька років йдуть розмови в Україні, то щодо цього заводу вже почалися будівельні роботи. Завод почав будуватися на ділі, а не тільки на меморандумах», – сказав голова міністерства.

Також він додав, що вироблятися можуть й інші речі, але говорити про них поки не можна.

«Щодо заводу були переговори, потім були зупинки, скандали. Цей завод починає будуватися, ми перейшли до реальних кроків», – підкреслив міністр.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому турецька компанія Baykar звітувала про виготовлення ювілейного 500-го ударного БПЛА Bayraktar TB2, добре відомого українцям. Перший політ Bayraktar TB2 здійснив у серпні 2014 року, перше випробування з використанням зброї відбулося у 2015 році. Перше бойове використання БПЛА сталося у 2018 році в Іракському Курдистані.

Основний оператор Bayraktar TB2 – армія Туреччини, яка має на озброєнні понад 200 БПЛА цього типу. Україна була однією з перших іноземних країн, яка замовила TB2.