Перші комп’ютери Apple, оснащені процесором M3, можуть з’явитися на ринку вже в жовтні, повідомляє інсайдер Марк Гурман з Bloomberg. У своєму останньому інформаційному бюлетені Power On Гурман припускає, що Apple, ймовірно, проведе ще одну презентацію після щорічного заходу iPhone у вересні, на якій, як очікується, буде представлена нова лінійка комп’ютерів Mac.

Гурман зазначає, що жовтень був би занадто раннім для нових висококласних MacBook Pro або настільних комп’ютерів, тому першими пристроями, які отримають перевагу від нового чипа, повинні стати наступні iMac, 13-дюймовий MacBook Air і 13-дюймовий MacBook Pro.

Раніше в березні Гурман повідомляв, що Apple знаходиться на «пізній стадії» розробки двох нових моделей iMac, які будуть оснащені чипом нового покоління M3. Очікується, що новий чипсет не матиме значно більше ядер процесора та графіки, ніж поточні M2 від Apple, але очікується, що він запропонує значне підвищення продуктивності та енергоефективності завдяки 3-нм техпроцесу TSMC.

Гурман раніше прогнозував, що нові iMac можуть з’явитися вже в другій половині 2023 року і що вони матимуть такий же яскравий дизайн, як і моделі 2021 року. Минулого тижня він також згадав, що Apple працює над новим 32-дюймовим iMac, але попередив, що цей комп’ютер буде доступний не раніше кінця 2024 року.

Хоча Apple традиційно анонсує нові моделі iPad разом з новими Mac, Гурман припускає, що цього разу це може бути не так. Він пише: «Я б не очікував якихось серйозних оновлень, поки не з’являться iPad Pro M3 з OLED-екранами наступного року». Однак він зазначає, що Apple розробляє новий iPad Air з оновленими внутрішніми компонентами, оскільки нинішня модель оснащена старішим чипом M1.