Нещодавно з’явилась інформація про дуже цікавий патент від компанії Ford: на ілюстраціях до винаходу зображений автомобіль Ford Bronco та людина в повний зріст, що стоїть в салоні. Патентом передбачається можливість керування автомобілем Ford Bronco в такому положенні – це може бути корисно при подоланні важкого бездоріжжя або, наприклад, під час маневрування з причепом. Тобто йдеться про ситуації, коли потрібен огляд навколо та швидкість буде невисокою.

Елементи керування будуть розміщені як в салоні, так і на зовнішніх частинах кузова. Серед іншого, що вже помітно на зображеннях до патенту – можна побачити дві зони у верхній рамці лобового скла. Напевно, натискаючи на правий/лівий сектор, можна буде повертати автомобіль Ford Bronco вправо або вліво.

Звісно, постає питання безпеки керування. Особливо на бездоріжжі та маючи ризик перекидання – адже людина фактично знаходиться за межами корпусу автомобіля та не пристебнута пасками безпеки. То ж, якщо така система буде реалізована серійно на автомобілях Ford Bronco, вона буде вимагати жорсткого обмеження швидкості з боку компанії Ford та купи юридичних обмежінь, аби уникнути можливої судової тяганини.