Відтепер Twitter платить авторам частку доходу, отриманого від реклами, що показується у відповідях на їхні пости. Про це повідомляє TechCrunch.

Приєднатися до програми можуть користувачі, які підписані на Twitter Blue і мають понад 5 млн показів твітів щомісяця протягом останніх 3 місяців. За словами Ілона Маска, перший «раунд» виплат авторам складе $5 млн, і вони будуть накопичувальними, починаючи з лютого. Виплати будуть здійснюватися через Stripe.

Судячи з того, що деякі автори пишуть у Twitter, ці виплати є значними. Письменник Брайан Крассенштейн, який має близько 750 тис. підписників, стверджує, що Twitter виплатив йому $24 305.

SK, який має близько 230 тис. підписників, стверджує, що заробив у Twitter $2 236. А політичний коментатор Бенні Джонсон, який має 1,7 млн підписників, каже, що отримав $9 546.

Twitter монетизує рекламу, що показується у відповідях на твіти, оскільки було б важко визначити, кому з авторів платити за рекламу, що показується у стрічці. Це означає, що автори захочуть стимулювати користувачів відповідати на їхні твіти. У кращому випадку це надихне на розмову, але, як відомо, сильні емоції стимулюють найбільшу залученість.

«Чим більше ненависників у ваших відповідях, тим більше грошей ви заробите на Твіттері», – написав у Twitter Фарзад Месбахі.

Ілон Маск відповів на це коротко: «Поетична справедливість».

Як відомо, існують обмеження на те, які типи авторів можуть заробляти гроші за допомогою цієї програми. Згідно зі стандартами монетизації контенту Twitter, контент сексуального характеру не може бути монетизований.

Twitter також не дозволяє авторам монетизувати контент про «фінансові піраміди або схеми швидкого збагачення», насильство, злочинну поведінку, азартні ігри, наркотики та алкоголь. Якщо творець намагається монетизувати захищений авторським правом контент, яким він не володіє, це також є тривожним сигналом.