Це нарешті сталося! Компанія Hyundai представила заряджену версію електромобіля Ioniq 5, що отримала типове фірмове позначення «N».

А разом з цим – й типові доопрацювання, які всі очікують від N-версій. Перш за все, увагу привертає зовнішність: змінений передній бампер отримав численні аеродинамічні елементи, накладки на колісні арки приховують 21-дюймові колісні диски з шинами Pirelli P Zero, а позаду теж додались розширювачі кузова. Все не просто так: адже загальна ширина Hyundai Ioniq 5 N збільшилась на 50 мм, водночас «заряджений» електромобіль став нижчим на 20 мм за звичайну версію.

Однак зовнішні зміни – це лише початок. Електромобіль Hyundai Ioniq 5 N отримав навіть дещо змінену структуру кузова: додано 42 точки зварюванні та 2,1 метра клейових швів – все, аби підвищити жорсткість конструкції. Звісно, тут використана спортивна жорстка підвіска та встановлено збільшені гальма: діаметром 400 мм попереду та 360 мм позаду. Також переналаштоване рульове управлення.

Проте найголовнішою особливістю «гарячого» Hyundai Ioniq 5 N електромобіля варто назвати його силову установку: два електродвигуни та загальна потужність 478 кВт або 650 «коней». Це гарантує прискорення 0-100 км/год за 3,4 секунди та максимальну швидкість 260 км/год.

Також передбачені численні «розумні» N-режими: для старту з місця, для дрифту, для перерозподілу тяги. Гоночних режимів одразу два – один розраховано на довгий заїзд, інший налаштовано під максимально швидкий та рвучкий заїзд. Нарешті, передбачений навіть спеціальний N-режим для батареї (84 кВт⋅год.), що дозволяє підібрати оптимальну температуру акумулятора для отримання максимальної потужності. Перемикання різних режимів – кнопками на кермі.

До речі, в салоні Hyundai Ioniq 5 N встановлено 3-спицеве кермо та спортивні сидіння, а на дисплеях виводиться необхідна графіка та інформація, важлива для динамічного драйву. Крім того, ще тут передбачена аудіосистема, що вміє імітувати різноманітні звуки двигунів – передбачено три варіанти.

Бажаєте почути та відчути як їде Hyundai Ioniq 5 N? Зачекайте ще трохи: електромобіль щойно презентували, продажі розпочнуть незабаром.