Британська компанія MG, яка, щоправда, зараз належить китайцям, представила «гарячу» версію власного електромобіля MG 4 під назвою XPower.

Цікаво, що ззовні відрізнити особливу модифікацію MG 4 XPower можна лише по гальмах з жовтими супортами, на яких є відповідний напис «XPower». В іншому – звичний хетчбек С-класу, звична аеродинамічна «риба-рибою». Адже всілякі подвійні антикрила та спойлери зустрічаються й у звичайних версій «четвірки».

Але всередині – змін більш ніж достатньо! Варто почати з того, що електромобіль MG 4 XPower отримав повний привод завдяки двом електромоторам: передній видає 150 кВт, задній вже 170 кВт – тобто, разом виходить 320 кВт потужності або 435 «коней». Не дивно, що з такими параметрами, електромобіль MG 4 XPower прискорюється 0-100 км/год за 3,8 секунди.

Ось аби відповідати вражаючий динаміці, на моделі MG 4 XPower й додались більш потужні гальма – великі супорти «XPower» та 345-міліметрові диски. Крім того, електромобіль MG 4 XPower отримав більш жорстку підвіску та шини Bridgestone Potenza.

Проте в салоні змін знову обмаль: лише спорт-режим на панелі приладів, окрема вкладка на центральному сенсорному дисплеї, дрібний декор…

Але ж і просять за «гарячий» електромобіль відносно небагато з урахуванням його потужності та динаміки. Вартість у Великобританії починається з 36,5 тис. фунтів – це еквівалент 43 тис. євро. Як вважаєте: традиційним «гарячим» автомобілям з бензиновими ДВЗ схожої потужності вже варто напружитись?