Черговий кросовер, чергове планове оновлення – що тут може бути цікавого? Лише те, що колись Renault Arkana намагались збирати в Україні на ЗАЗ-і; однак далі першої партії діло не пішло.

Та й загалом: у нас намагались продавати автомобілі на платформі В0 (це як Logan), а ось в Європі та Південній Кореї пропонується аналогічний автомобіль, проте на платформі CMF-B. Саме він й пройшов процедуру оновлення. Щоправда, не дуже масштабну: нова решітка радіатора та логотип, нова комплектація ESPRIT ALPINE, новий чорний декор, нові 19-дюймові диски – ось це й все.

Хоча більш сучасна платформа забезпечила більш «просунуту» техніку. Кросовер Renault Arkana в Європі пропонується з бензиновим 1,3-літровий «турбо» та 7-ступеневою трансмісією і переднім приводом. Або у гібридній версії E-Tech: поєднання 1,6-літрового атмосферного двигуна, електромотору, роботизованої коробки передач – загалом все це забезпечує 143 к.с. потужності та можливості пересування на електроприводі без підключення ДВЗ.

Відслідковувати роботу гібрида можна на двох кольорових дисплеях в салоні. До речі, салон Renault Arkana теж оновився: додано нові варіанти оздоблення з використанням замші, з’явились сині декоративні смужки, а версія ESPRIT ALPINE виділяється А-логотипами на сидіннях.

Виробництво автомобіля Renault Arkana налагоджено в Південній Кореї, де він продається під назвою Samsung XM3. Старт продажів заплановано вже на початок осені, вартість – від 31 тис. євро. Як вважаєте, чи могло бути у нього майбутнє на заводі ЗАЗ та в Україні загалом?