Шанувальникам справжніх «купе» присвячується! Без будь-яких додатків на кшталт «крос-» або «4-дверне…»; наразі маємо саме класичний варіант «купе» у вигляді новинки Mercedes-Benz CLE – і це справді привабливий автомобіль.

Номінально купе Mercedes-Benz CLE має зайняти проміжне положення між купе-варіантами Mercedes-Benz C-класу та Mercedes-Benz E-класу. Більш того: новинка Mercedes-Benz CLE навіть побудована з використанням основи у вигляді купе Mercedes-Benz C-класу, що наразі завершує кар’єру. Проте зміни дуже масштабні та великі. У прямому сенсі останнього слова: суттєво додалось у колісній базі (загалом маємо 2,865 м) та довжині кузова (загалом маємо 4,85 м) – за останнім параметром новинка Mercedes-Benz CLE навіть перевершила купе E-класу.

Інтер’єр новинки теж наслідує естетику сучасних моделей Mercedes-Benz, переважно йдеться про C-клас. На останній натякає вертикально-орієнтована центральна консоль з великим 11,9-дюймовим дисплеєм, що трошки повернутий до водія. Також пізнаються фірмові дефлектори-турбіни для подачі повітря. А ось окремо встановлений 12,3-дюймовий дисплей панелі приладів та кермо з подвійними спицями – це вже загальне для майже всіх сучасних моделей Mercedes-Benz.

Варто зазначити, що завдяки зростанню колісної бази та розмірів загалом, вдалось збільшити внутрішній простір. Крім того, купе Mercedes-Benz CLE пропонує не лише простір, але й зручність – передні сидіння штатно мають електропривод налаштувань та підігрів. А у якості опції пропонується масаж та вентиляція. Крім того, передбачене й контурне підсвічування: 64 кольори на вибір!

У стандартну комплектацію купе Mercedes-Benz CLE вже включені LED-фари, проте як опція доступні фари Digital Light з можливістю гнучкого налаштування світла. Крім того, для автомобіля пропонується декілька варіантів колісних дисків (18-19-20-дюймові) та варіантів виконань, включно з AMG Line.

Але ж куди більш цікаво виглядають варіанти моторів. Для початку – звичні 2-літрові 4-циліндрові двигуни: бензиновий (CLE 200) або дизельний (CLE 220d) варіанти потужністю 204 та 200 «коней» відповідно. Варто зазначити, що всі версії Mercedes-Benz CLE «за замовчуванням» отримають систему м’якого гібрида (додає 23 к.с. та 200 Нм в перші секунди старту з місця) та «автомат» 9G-Tronic.

Якщо цього замало, то можна обрати купе Mercedes-Benz CLE 300: форсована 2-літрова «четвірка» видає 258 к.с. потужності та 400 Нм крутного моменту, а також має повний привод 4MATIC. Ну а на вершині лінійки розташовано повно-приводний Mercedes-Benz CLE 450, що вже з гідністю може додавати заповітні літери AMG до власної назви: рядний 6-циліндровий 3-літровий двигун пропонує 381 к.с. та прискорення 0-100 км/год за 4,4 секунди.

Напевно, саме останній варіант може отримати всі переваги від спортивної підвіски зі зменшений (-15 мм) кліренсом. Як опція – купе Mercedes-Benz CLE може оснащуватись адаптивною підвіскою та механізмом повороту задніх коліс: останні вміють відхилятись в сторону на кут до 2,5 градусів.

Залишилось лише додати, що разом з купе Mercedes-Benz CLE було оприлюднені перші зображення та інформацію про відкриту версію автомобіля. Наразі зрозуміло, що відкритий варіант Mercedes-Benz CLE буде мати м’який дах та стартує з продажами вже у 2024 році – перед початком сонячного сезону.

А ось купе Mercedes-Benz CLE дістанеться автосалонів набагато швидше: європейський старт продажів заплановано вже на осінь поточного року. Напевно, українських шанувальників бренду Mercedes-Benz також не змусять довго чекати, аби втілити свою мрію в реальність.