59% дорослих американців бачать в TikTok небезпеку, але це сприйняття варіюється залежно від того, чи користується людина соцмережею. Про це свідчать результати опитування Pew Research Center, пише Engadget.

Лише 9% користувачів TikTok вбачають у соціальній мережі велику загрозу. При цьому так само вважають 36% тих, хто не користується нею. Загалом 42% користувачів вбачають у сервісі будь-який вид ризику. Серед тих, хто не користується TikTok, ця цифра сягає 65%.

Вік відіграє значну роль у сприйнятті TikTok. Лише 49% користувачів віком до 30 років вбачають у TikTok будь-яку загрозу (13% вважають його серйозною загрозою), але ці цифри зростають, коли йдеться про старші вікові групи. Близько 65% тих, кому за 65, нервують через TikTok, і 46% цієї групи бачать у ньому критичну загрозу.

Ще одним фактором є політика. 76% консерваторів висловлюють занепокоєння, серед лібералів цей показник складає 49%.

Приблизно 64% дорослого американського населення принаймні дещо занепокоєні методами обробки даних TikTok. Знову таки, цифри змінюються залежно від віку. Лише 54% людей віком до 30 років відчувають таке занепокоєння, тоді як серед людей старше 65 років стурбовані 75% опитаних.

Нагадаємо, що в травні губернатор штату Монтана Грег Джанфорте підписав законопроєкт SB 419, який фактично забороняє соціальну мережу TikTok на території штату. Це перша подібна заборона в США. Згідно з новим законом, магазини застосунків зобов’язані видалити TikTok зі своїх пропозицій для жителів Монтани.