Закінчився судовий процес над французьким гравцем, який у листопаді 2020 р. викликав спецзагін поліції до офісу Ubisoft Montreal – 22-річний Янні Уахіоуне отримав 3 роки громадських робіт. Про це пише Polygon посилаючись на Montreal Gazette.

Янні Уахіоуне, якого понад 80 разів (!) банили за читерство в Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, здійснив фальшивий виклик поліції, використовуючи російський сервер. Він повідомив про фейкову ситуацію з захопленням заручників, тож офісна будівля у центрі Монреаля була оточена спецпризначенцями. Була здійснена повна евакуація, у той час, як частина робітників забарикадувалася в офісах.

Як з’ясувалося, Янні Уахіоуне ще двічі викликав поліцію до офісу Ubisoft, а також погрожував такими самими діями іншим гравцям. Крім того, він винен також в DDoS-атаці на урядові установи Франції та на розробників Minecraft студію Mojang.

На фоні звинувачень і того факту, що swatting (фальшивий виклик спецзагонів поліції) часом закінчується дуже трагічно, такий вердикт суду виглядає відверто поблажливим – три роки громадських робіт та зобов’язання «виплатити компенсацію жертвам і пройти лікування від проблеми з психічним здоров’ям».

Не дивно, що після оголошення вердикту Янні Уахіоуне звернувся до Ubisoft з наступною пропозицією: «Я люб’язно прошу команду Ubisoft розблокувати мій обліковий запис. Я вклав понад $1500 доларів у косметичні предмети профілю».