Японська анімаційна студія Studio Ghibli, відома завдяки таким роботам, як «Мій сусід Тоторо» та «Казка про принцесу Кагую», випустить свою першу стрічку у  форматі IMAX. Йдеться про проєкт «Кімі-тачі ва До Ікіру ка» або «Як ти живеш?». Про це пише Gizmodo.

За інформацією Anime News Network, фільм студії матиме кілька показів у різних форматах. Окрім IMAX, його можна буде переглянути в Dolby Atmos, Dolby Cinema та DTS:X. Поки це стосується лише релізу стрічки в Японії, який відбудеться вже 14 липня.

Дата міжнародного релізу поки не оголошена, тож поки невідомо, чи показуватимуть «Як ти живеш?» у кінотеатрах IMAX по всьому світу.

Досі роботи Studio Ghibli демонстрували у стандартному й дешевшому форматі під час кінопоказів. Тож вихід фільму в IMAX робить його схожим на подію, якою він цілком може бути, оскільки, як повідомляється, це останній фільм, над яким працюватиме режисер студії Хаяо Міядзакі.

Нагадаємо, що торік «Зоряні війни» та Studio Ghibli створили спільний короткометражний фільм про Ґроґу. Він називається «Дзен – Ґроґу та пилові зайчики», де в головних ролях – улюблений інопланетний малюк з «Мандалорця» з великою прихильністю до Сили та «сусуватарі» з мультфільмів Хаяо Міядзакі «Мій сусід Тоторо» та «Віднесені привидами».