Evernote оголосив про скорочення співробітників в США та переїзд до Європи

Evernote, популярний колись сервіс для створення нотаток, який свого часу входив до списку «єдинорогів» – стартапів з капіталізацією понад $1 млрд, оголосив про значні скорочення співробітників, оскільки готується перенести свою діяльність з США до Європи, повідомляє SFGate. Останнє десятиліття компанія працювала з Редвуд-Сіті, Каліфорнія, проте падіння попиту на її основний продукт – онлайн сервіс нотаток та мобільні застосунки для нього, призвів до продажу Evernote італійській фірмі Bending Spoons у листопаді минулого року.

У рамках перехідного періоду Evernote звільнив більшість своїх співробітників у США та Чилі, згідно із заявою генерального директора Bending Spoons Луки Феррарі. Операції компанії будуть в основному перенесені в Європу, що є доволі неочікуваним поворотом в історії Evernote.

Цей раунд звільнень слідує за рішенням звільнити 129 співробітників менш ніж пів року тому, що було пов’язано з недостатньою прибутковістю компанії та нестійкою довгостроковою бізнес-моделлю. Evernote, який колись був одним із лідерів у категорії сервісів для продуктивності, намагається зберегти свої позиції в умовах конкуренції з боку нових компаній, таких як Notion, а також вдосконалених програм для ведення нотаток від технологічних гігантів Apple і Microsoft.

Попри ці виклики, Bending Spoons отримала понад $100 мільйонів річного доходу та залучила фінансування на суму $340 мільйонів за підтримки італійських банківських установ та фірми Maximum Effort, що належить відомому актору Раяну Рейнольдсу. Однак компанія не розкрила жодної інформації щодо прибутковості Evernote.

Точна кількість працівників, яких торкнулися звільнення, залишається невідомою. Однак, пости в LinkedIn від постраждалих працівників свідчать про те, що серед них були співробітники інженерних та ІТ-спеціальностей.

Всупереч звільненням, Феррарі зберігає оптимізм щодо майбутнього Evernote, заявляючи, що зростаюча команда, яка базується в Європі, продовжить керувати продуктами сервісу. Ця команда також використовуватиме досвід понад 400 працівників Bending Spoons, багато з яких працюють над Evernote повний робочий день з моменту придбання компанії.