Компанії Tesla загрожують штрафи, якщо вона не передасть Національній адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA) дані щодо системи Autopilot. Про це пише The Register.

Відповідну вимогу агентство виклало в листі від 3 липня. В разі її невиконання компанії Ілона Маска загрожують штрафи та пені, які загалом можуть скласти близько $132 млн.

Це не означає, що Tesla ухилялася від надання даних, які запитували американські дорожні регулятори. Документи розслідування свідчать, що Tesla вже кілька разів передавала інформацію. У NHTSA повідомили, що попередження про штрафи є стандартною частиною таких листів, незалежно від того, який виробник їх отримує.

Серед даних, які запитує NHTSA, – повна інформація про приблизно 830 тис. автомобілів, машини, що фігурують у розслідуванні.

NHTSA хоче знати версії та дати оновлень програмного забезпечення, прошивки та апаратного забезпечення кожного автомобіля Tesla, який потрапляє у сферу її розслідування. Адміністрацію також цікавить, чи встановлена в салоні камера та коли автомобіль був допущений до бета-версії повного автономного водіння.

NHTSA хоче отримати всю інформацію до 19 липня – всього через два тижні після відправлення листа.

Нагадаємо, що розслідування NHTSA щодо автопілотів розпочалося у 2021 році після низки аварій, в яких нібито самокеровані Tesla врізалися в автомобілі, що стояли на узбіччях автострад.