Згідно з попередніми планами, компанія NVIDIA вже 18 липня запропонує версію відеокарти GeForce RTX 4060 Ti зі збільшеною до 16 ГБ місткістю локальної пам’яті. Здавалось би є добра нагода для свята, втім на особливу успішність продажів подібних версій, схоже, не розраховують навіть самі виробники відеокарт. До таких висновків прийшов Андреас Шилінг (Andreas Schilling) з ресурсу HardwareLuxx.de, поспілкувавшись з кількома представниками AIB-партнерів NVIDIA.

Звичайно основною причиною стриманого оптимізму є дуже висока рекомендована вартість GeForce RTX 4060 Ti 16 ГБ. Нагадаємо, що для американського ринку вона складає $499 за базові версії, проти $399 для 8 ГБ. Відповідно тюнінговані моделі з покращеною системою охолодження будуть коштувати дорожче. До того ж у Європі цінники виявляться ще вищими.

NVIDIA не буде пропонувати для GeForce RTX 4060 Ti 16 ГБ адаптери  у референсному дизайні Founders Edition, покладаючись тут виключно на партнерів. В цілому є відчуття, що розробники представлять модель з 16 ГБ пам’яті лише для того, щоб заспокоїти небезпідставно підняту хвилю суспільного обурення після рішення оснастити відеокарту рівня GeForce RTX 4060 Ti лише 8 ГБ пам’яті.

Такої місткості в певних випадках вже зараз не завжди може вистачати для найвибагливіших ігор навіть у режимі Full HD. Звичайно версія з 16 ГБ виглядає привабливіше з точки зору перспектив на майбутнє, втім зі стартовим цінником у $499 попит на такі модифікації може бути скромнішим за бажаний для виробників відеокарт. Особливо з урахуванням того, що значно продуктивніша GeForce RTX 4070 12 ГБ має рекомендовану ціну у $599.