«Укрзалізниця» випустила чергове оновлення застосунку для придбання квитків. Про це йдеться в повідомленні перевізника у Facebook.

«Додали можливість купувати квитки в застосунку, обираючи найоптимальніші та найзручніші варіанти пересадок. Деколи маршрут із пересадкою є навіть швидшим за прямий. Тож обирайте різні варіанти та подорожуйте залізницею», – пояснив директор департаменту з питань інформаційних технологій УЗ Ернест Клименко.

Оновлення додатка передбачає:

  • мінімальний час на пересадку між різними поїздами – 20 хвилин (щоб пасажири мали час зорієнтуватись на станції);
  • максимальний час у дорозі – 36 годин (пересадки, які вимагатимуть більшого часу в дорозі, не пропонуватимуться пасажирам);
  • підбираємо максимально зручні рейси для пересадок, з мінімальною відстанню по маршруту.

«Крім цього, тільки в застосунку доступна додаткова логіка пересадки: пасажир може пересісти всередині одного й того самого поїзда. Якщо в поїзді немає одного вільного місця протягом всього маршруту — система запропонує пасажиру під час поїздки просто пересісти на інше місце, яке звільнить пасажир, що виходить раніше. В такому випадку пасажиру прийде два квитки на один і той самий поїзд», – йдеться в повідомлені компанії.

В «Укрзалізниці» зазначають, що оновлення ставатиме доступним всім користувачам поступово впродовж тижня. Завантажити його можна за посиланням: http://app.uz.gov.ua/start.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» з 30 червня поновила супровід воєнізованою охороною пасажирських поїздів. Наразі охорона працює у поїздах №81 Київ – Ужгород, №41 Дніпро – Трускавець та № 712 Київ – Краматорськ.