Toyota оголосила про наміри вдвічі зменшити розмір, вартість та вагу акумуляторів для своїх електромобілів після прориву в технології виробництва твердотільних батарей. Про це пише Financial Times.

«Як для рідких, так і для твердотільних батарей ми прагнемо кардинально змінити ситуацію, коли існуючі батареї занадто великі, важкі та дорогі, – сказав президент центру досліджень і розробок з вуглецевої нейтральності Toyota Кейджі Кайта. – З точки зору потенціалу, ми будемо прагнути зменшити всі ці фактори вдвічі».

За інформацією Toyota, завдяки проривній технології компанія готується розпочати масове виробництво твердотільних батарей в електромобілях до 2027 або 2028 року. Окрім цього, завдяки прориву автомобілі з твердотільними батареями матимуть запас ходу в 1200 км та заряджатимуться лише за 10 хвилин.

«Всі наші учасники дуже мотивовані і працюють з наміром обов’язково запустити технологію в обіцяні терміни», – додав Кайта.

Він вважає, що шляхом зменшення кількості процесів, необхідних для виготовлення матеріалів для батарей, вартість твердотільних батарей може бути знижена до аналогічного або дешевшого рівня, ніж літій-іонні батареї на рідкій основі.

Аналітики кажуть, що для Toyota, яка повільніше, ніж конкуренти, впроваджує електромобілі, твердотільні батареї можуть стати «переломним моментом» у скороченні розриву з Tesla.

Раніше повідомлялося, що Toyota планує розробляти нові типи акумуляторів, які поступово покращать свої властивості: збільшиться ємність, скоротиться час зарядки. Це, зокрема має допомогти досягти амбітної мети у створенні електромобіля з запасом ходу до 1500 км.