Нещодавно компанія Toyota розповіла про свої перспективні розробки у світі електромобілів. Цікаво, що кілька років тому «японці» майже повністю ігнорували цей сегмент, а ось тепер змушені наздоганяти. Причому фінансові та інженерні ресурси для цього є. Тепер, схоже, також є завзяття – не просто наздогнати, але й перегнати конкурентів. Адже головна амбітна мета полягає у створенні електромобіля з запасом ходу до 1500 км.

Головним пунктом досягнення мети мають стати покращені акумулятори. Компанія Toyota планує розробляти нові типи акумуляторів, які поступово покращать свої властивості: збільшиться ємність, скоротиться час зарядки. Хоча процес і не швидкий – план розписаний до 2027-2028 років.

Окрім створення нових акумуляторів, на дальність пробігу має вплинути й покращена аеродинаміка. Орієнтиром виступає показник аеродинамічного спротиву на рівні Cd=0.1, що дозволить суттєво зменшити втрати енергії – відповідно, залишивши більший запас для електродвигуна.

До речі, також планується створення нових електродвигунів та інверторів струму: знову ж, більш ощадливих з точки зору витрат енергії. Крім того, компанія Toyota прагне дещо змінити навіть виробничий процес – будуть використовуватись «мега-деталі» (як у Tesla), що дозволить скоротити витрати на виробництво. Схоже, що ми стоїмо на порозі чергової автомобільної Toyota-революції…