Соціальна мережа Bluesky оголосила про залучення фінансування на суму $8 млн та свою першу платну послугу, повідомляє TechCrunch.

Залучені кошти використають для розширення команди Bluesky, управління операційними та інфраструктурними витратами, а також для розвитку AT Protocol (протокол для створення децентралізованих соцмереж), на якому працює додаток Bluesky.

Отримавши фінансування, Bluesky також зобов’язується знайти шлях до отримання прибутку. Компанія експериментуватиме з різними стратегіями та послугами, щоб побачити, що надає реальну цінність користувачам.

Bluesky пояснила, що соціальні медіакомпанії традиційно покладаються на рекламу, щоб залишатися безплатними для користувачів, але в таких випадках «користувачі стають продуктом». Мета Bluesky – знайти інший спосіб підтримувати свою мережу, починаючи з платних послуг.

Першою такою послугою стануть власні домени, які пропонуються у партнерстві з реєстратором доменів Namecheap. Користувачі зможуть вибрати доменне ім’я на свій розсуд, а потім прив’язати його до облікового запису Bluesky.

Компанія не розкрила умови свого партнерства з Namecheap, але, швидше за все, це буде угода про розподіл прибутку від купівлі доменних імен.

Нагадаємо, що ідейним натхненником Bluesky є колишній генеральний директор і засновник Twitter Джек Дорсі. Після того, як Ілон Маск купив Twitter за $44 мільярди у жовтні минулого року, Дорсі оголосив, що має намір зосередитися на новій соцмережі.