Користувачі Twitter у майбутньому зможуть перейти на децентралізовану соціальну мережу Bluesky, яка у вівторок розпочала своє закрите бета-тестування, опублікувавши для iOS застосунок в App Store. Колишній генеральний директор і засновник Twitter Джек Дорсі є ідейним натхненником Bluesky. Після того, як Ілон Маск купив Twitter за $44 мільярди у жовтні минулого року, Дорсі оголосив, що має намір зосередитися на новій соцмережі.

Bluesky задумувався як «децентралізована соціальна мережа» у 2019 році, як розширення Twitter, але згодом відокремився і став окремою платформою. Компанія оголосила про своє самостійне існування на початку минулого року, написавши у Twitter:

«І Twitter, і Bluesky зрозуміли, що наша незалежність важлива для успіху проєкту, саме тому ми створили незалежну компанію, щоб гарантувати, що ми служимо якомога ширшому колу інтересів».

Бета-версію додатка можна завантажити з App Store лише за запрошенням, а користувачі, які бажають приєднатися, можуть надіслати свої електронні адреси, щоб потрапити до списку очікування.

За даними TechCrunch, інтерфейс Bluesky схожий на Twitter з невеликими відмінностями, наприклад, у текстовому полі замість «Що відбувається?» з’являється питання «Як справи?». Є кнопка «плюс» для додавання 256 символів з можливістю додати фотографії. Також повідомляється, що у користувачів буде можливість переглядати оновлення на головній стрічці, яка розділена на дописи та дописи та відповіді.