Mozilla випустила чергову, вже 115-ту версію браузера Firefox — і головною новиною офіційного анонсу є не перелік нововведень, а оголошення про те, що це буде остання версія браузера, що підтримує операційні системи Windows 7 та 8.

Таке рішення розробником було прийняте через те, що Microsoft припинила підтримку цих ОС у січні 2023 р. (нагадаємо, з Google Chrome це сталося ще у лютому).

Гарною новиною є те, що Firefox 115 також має ESR-версію (Extended Support Release, реліз з розширеною підтримкою), яка отримуватиме оновлення безпеки довше за звичайну. Зазначимо, що крім Windows 7 та 8, наступні версії Firefox також втратять підтримку macOS 10.12, 10.13 та 10.14.

Щодо нових функцій у Firefox 115 — він навчився переносити способи оплати, збережені у браузерах на основі Chrome, отримав апаратну підтримку декодування відео для графічних процесорів Intel на Linux, у менеджері вкладок з’явилася можливість закриття відкритих сторінок тощо. З повним переліком змін можна ознайомитись на офіційному сайті.