Свого часу Windows 7 вийшла у Microsoft настільки вдалою, що багато користувачів довго надавали перевагу саме цій операційній системі та “пропустили” і Windows 8, і Windows 8.1, перейшовши вже відразу на Windows 10. Погані новини для тих, хто все ще залишається на “сімці”: Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки Windows 7, а заразом і Windows 8.1.

У січні 2020 р. Windows 7 перестала отримувати оновлення з новою функціональністю, і Microsoft тоді запропонувала бізнесу розширену 3-річну підтримку безпеки за додаткову плату. Що ж, цей час минув, і тепер Windows 8.1 перестає отримувати будь-яку підтримку з 10 січня, а Windows 7 — з 14-го. Використовувати ПК з цими ОС можна буде й надалі, але вже “на свій страх і ризик” – тож можна сказати, що для домашніх користувачів факт закінчення підтримки не настільки критичний, як для бізнесу.

Згідно зі сторонніми даними, Windows 7 досі використовується на приблизно 10% комп’ютерів у всьому світі, тоді як частка Windows 8.1 значно нижча — можливо, саме через це Microsoft вирішила не “возитися” з її розширеною підтримкою, а “поховати” обидві ОС відразу. До речі, згідно з останнім, грудневим опитуванням Steam про обладнання та ПЗ, частка Windows 7 і 8.1 навіть серед ігрових систем становить трохи більше ніж 2%.